Cirjenics Miklós kvótát érő ezüstérme a bakui Grand-Slam viadalon

Cirjenics Miklós kvótát érő ezüstérme a bakui Grand-Slam viadalon

A bakui judo Grand Slam-verseny befejező napján mindkét magyar judós értékes dobogós helyezést ért el. Cirjenics Miklós ezüst-, míg Bor Barna bronzéremmel gazdagította eddigi éremkollekcióját.

A zárónapon Cirjenics Miklós ? miután korábban ?elvesztette? a kontinentális kvótát ? bizonyította, hogy ott a helye Rióban, és ezért mindent meg is tesz. Elképesztő judót mutatott be Hangyási László tanítványa, aki öt ippongyőzelemmel jutott be a döntőbe. Ott Beka Gviniasvili várt rá, akinek súlycsoportváltása miatt szintén nagyot kell dolgoznia az olimpiai kvótáért, nagy valószínűséggel ez össze is jön a fiatal judósnak.

A végére elfogyott Cirjenics Miklós lendülete, a grúz gyors győzelmével zárult a 100 kilogrammosok csatája, azonban a paksi judós háromszáz ponttal gazdagodott, amely máris kvótás pozícióba repítette őt, s nagy valószínűséggel ?direkt? indulási jogot ér számára a 2016-os riói olimpiára!

A nehézsúlyúaknál Bor Barnának egyetlen győzelem is elég volt a bronzéremhez. Az ASE óriása intéssel győzte le kubai riválisát, majd vereséget szenvedett a brazil David Mourával ellen. A vigaszágon és a bronzcsatában már nem álltak ki ellenfelei, így most elég volt ennyi is a dobogó alsó fokához és a kétszáz kvalifikációs ponthoz.

(MOB-Judoinfo.hu fotók: ijf.org)