Együtt népszerűsíti a riói olimpiára készülő magyar sportolókat a MOB és a Pöttyös

Együtt népszerűsíti a riói olimpiára készülő magyar sportolókat a MOB és a Pöttyös

A Magyar Olimpiai Bizottság a Pöttyös márkával közösen nagyszabású, országos kampányt indít, melynek keretében a riói olimpiára készülő sportolókról és számos legendás olimpiai bajnokról a szurkolók által gyűjthető kártya készült.

A Pöttyös, Magyarország legkedveltebb márkája, az egyik legnagyobb hazai online közösségi rajongói bázissal rendelkezik. A márka ezt a népszerűséget és rajongótábort ajánlotta fel a Magyar Olimpiai Bizottságnak, az olimpiai eszme és a magyar olimpiai csapat tagjainak népszerűsítésére.

A több hónapon át tartó országos kampány százmilliós nagyságrendű költségvetését, a kártyák gyártatásától a fogyasztókhoz való eljuttatásán át, a folyamatos reklám- és promóciós tevékenységig, a Pöttyös Túró Rudi gyártója állja. A kártyák 80 százalékát a vállalat a fogyasztók számára ingyenesen teszi elérhetővé a Túró Rudi multipack kiszerelésekhez csomagolva. A gyűjtés tematikája miatt a fennmaradó 20 százaléknyi mennyiséghez külön kártyacsomagokban, Túró Rudi vásárlása nélkül lehet majd hozzájutni. A termékekhez csomagolt kártyák április elejétől lesznek elérhetőek az üzletekben.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) javaslatára a szurkolói kártyák közé, a riói olimpiára készülő versenyzők mellett, egykori nagy sportolóink arcképe is bekerült. A szervezet bonyolította le a kártyákon szereplő sportolók listájának összeállítását, a velük való egyeztetést és részvételük koordinációját. A fotózáson résztvevő sportolók közvetlen visszajelzései alapján nagy örömmel és lelkesedéssel fogadták a kezdeményezést, melynek eredményeként 200-nál is több különféle kártya készülhetett el.

?A Magyar Olimpiai Bizottság számára minden támogató fontos, megbecsülendő, de különösen hálásak vagyunk azoknak a szponzoroknak, amelyek a MOB-bal szorosan együttműködve, aktív szerepet vállalnak az olimpiai mozgalom, az olimpiai eszme, a magyar olimpiai hagyományok, legendáink népszerűsítésében. Ez a hamarosan induló kampány pont ennek egy kiváló példája? ? hangsúlyozta Borkai Zsolt.

?Kemény munka volt, de végig tudtuk, hogy jó ügyet szolgálunk. A kampányhoz való csatlakozás teljesen önkéntes volt, több mint 200 sportolóval kellett egyeztetni, kapcsolatot tartani; 99 százalékuk igent mondott, gyakorlatilag mindenki meglátta a kampányban rejlő lehetőségeket. Ezúton is szeretném megköszönni a sportolóknak az aktív, lelkes közreműködést. A Frieslandnak a támogatást, hogy a Magyar Csapat mellé állt és segít bemutatni több millió háztartásban az olimpikonjainkat? ? tette hozzá Borkai Zsolt.

?A MOB-bal szoros együttműködésben, az olimpiára készülő magyar sportolók népszerűsítését kívánjuk szolgálni a programmal és az azt támogató promóciós illetve reklámtevékenységgel" - emelte ki Szautner Péter, a FrieslandCampina Hungária Zrt. vezérigazgatója.

"A Pöttyös Túró Rudi évtizedek óta része a mindennapjainknak, minden magyar a magáénak érzi. Szeretnénk ezt a támogatást megosztani azokkal, akikre mindannyian büszkék vagyunk: a Magyar Olimpiai Csapattal. Ezzel a kampánnyal is szeretnénk hozzájárulni az eredményes felkészüléshez és a sikeres nyári szerepléshez, valamint ahhoz, hogy a Rióban elért eredményekhez tartozó nevek és arcok minél szélesebb körben legyenek ismertek. A célunk az, hogy a riói olimpia kezdetére minden Pöttyös-rajongó aktív olimpiai szurkolóvá váljon.?

Az eseményen számos magyar olimpikon is részt vett; Zsivotzky-Farkas Györgyi hétpróbázó atléta örömét fejezte ki, hogy ő is részese lehet a kampánynak, és tetszik neki a kampány célja, hogy mindenki ismerje meg az olimpiáig a résztvevő sportolókat. Szabó Gabriella kajakos, London olimpiai bajnoka floridai edzőtáborából jelentkezett be Skype-on, és elmondta, hogy az edzőtáborban mindennapi jutalom egy esti Túró Rudi; ez is motiválja őket a napközbeni kemény edzések során. 

A szurkolók számára gyűjthető kártyák április elejétől érhetőek el a hazai boltokban.

Az esemény szökőnapra esett, február 29-re. Ezen a napon ünnepli születésnapját a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kovács Katalin, illetve a világbajnok vízilabdázó Decker Ádám. A sajtóeseményen - igaz, ők nem tudtak azon részt venni - a tiszteletükre Dér Heni énekesnő születésnapi dalt adott elő.

 

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)