Kazanyban már nem szerezhetnek kvótát férfi pólósaink

Kazanyban már nem szerezhetnek kvótát férfi pólósaink

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-7-es vereséget szenvedett Olaszországtól a kazanyi világbajnokság negyeddöntőjében, így Benedek Tibor együttese biztosan nem szerezhet kvótát a jövő évi, riói olimpiára az Oroszországban zajló világversenyen.

 A mérkőzés után Benedek Tibor szövetségi kapitány elmondta:

,,Kikaptunk, nem lőttünk elég pontosan, és fegyelmezetlenül játszottunk centerben. Talán így a legrosszabb kiesni, a meccs összképe alapján megérdemeltük volna legalább az ötméteres párbajt a végén. Ez a sport sajnos, valamikor nekünk jönnek be a helyzetek, olykor pedig az ellenfélnek.''

,,Egy ilyen kiélezett meccsen minden gól számít, most kaptunk pár olyat, amit évente egyszer szoktunk, az olaszok pedig jól tudtak ebből lelkileg építkezni ? mondta az olimpiai és világbajnok Varga Dániel. ? Nehéz ebben a pillanatban a jövőről beszélni, ez a magyar csapat egy nagyon jó együttes, lehet, hogy most szerencsétlenül jött ki a lépés, de a vereségből újraépítjük magunkat, és elkezdünk igazán jól játszani."

A magyar válogatott így az 5-8. helyért folytathatja szereplését a világbajnokságon, Benedek Tibor együttese így csütörtökön, magyar idő szerint délután négy órakor a Szerbiától vereséget szenvedő, már riói kvótával rendelkező Egyesült Államok ellen száll vízbe Kazanyban. A 2016-os olimpiára pedig a jövő év eleji, belgrádi Európa-bajnokságon szerezhet kvótát legközelebb a csapat: a kontinensviadalon egy nemzeti együttes kvalifikálhatja magát a 2016-os ötkarikás játékokra.

,,Gyorsan újra kell építetünk magunkat, két  mérkőzés még  hátravan a vb-n, a jövő évi Európa-bajnokságon pedig innentől kezdve még nagyobb a tét, hiszen egyre kevesebb a lehetőség a riói kvótaszerzésre" - hangsúlyozta a játékosként háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor.

A 2016-os Európa-bajnokság január 10-23. között, Belgrádban zajlik. A kontinensviadalon egy kvóta szerezhető az olimpiára, melyet a legjobb helyen végző, még nem kvalifikált nemzeti együttes szerez. Amennyiben a magyar válogatottnak Szerbiában sem sikerül élnie a lehetőséggel, úgy az utolsó esélyt a riói kvótaszerzésre a 2016 áprilisában, Firenzében megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs torna jelenti, melyen három ötkarikás kvótát osztanak ki.

VIZES VB, VÍZILABDA, NEGYEDDÖNTŐ:

Olaszország-Magyarország 8-7 (2-2, 1-2, 2-1, 3-2)

Gólszerzők: Di Fulvio 2, Luongo 2, Giorgetti 1, Baraldi 1, Figlioli 1, Presciutti 1, illetve Varga Dániel 3, Varga Dénes. 1, Erdélyi 1, Hárai 1, Hosnyánszky 1

 

(Vastagh Enikő, fotó: MTI)