Megérkezett a NOB meghívója a riói olimpiára

Megérkezett a NOB meghívója a riói olimpiára

Napra pontosan egy évvel a 2016-os ötkarikás játékok megnyitója előtt megérkezett a Magyar Olimpiai Bizottságba dr. Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének meghívólevele, melyben meginvitálja a Magyar Csapatot a riói, XXXI. Nyári Olimpiai Játékokra.

Egy évvel az olimpia nyitóünnepsége előtt a szervezőbizottság ünnepséget tartott Rio de Janeiróban, melyen Thomas Bach is részt vett. A német sportdiplomata a rendezvényen a személyesen jelenlévő nemzeti olimpiai bizottságok képviselőinek a helyszínen adta át a meghívót, a többi, közel 200 országnak postai úton juttatta el a levelet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

A nemzeti olimpiai bizottságok meghívása egy évvel a játékok előtt hagyományosnak tekinthető. A meghívás azonban nem jelent automatikus részvételt, a Magyar Csapat olimpiai - ez esetben riói - részvételéről a MOB közgyűlésének olimpiai tagozata dönt.

Londonban 204 - köztük 49 európai - ország vett részt, Rióban várhatóan 206 - közte 50 európai - nemzet sportolói fognak rajthoz állni. Az olimpiai családhoz a 2012-es ötkarikás játékok óta Koszovó és Dél-Szudán csatlakozott.

(MOB)