Nincs magyar olimpiai kvóta az evezős világbajnokságon

Nincs magyar olimpiai kvóta az evezős világbajnokságon

A magyar evezősök számára riói kvóta nélkül ért véget a franciaországi Aiguebelette-ben rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokság. Három férfi páros és két para-evezős egyes harcolt, hogy megszerezze az olimpiai részvételi jogot.

Az előirányzott cél a párosoknak a legjobb 11-be, a parasportolóknak a 8-ba kerülés volt, mivel ez jelentette volna az olimpiai részvételt. Egységeink nem tudták teljesíteni a minimum elvárást. A három párevezős csak a D döntőben, a 19-25. helyezésért versengett.

A Matyasovszky Dániel, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpár egység és a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes futamában a második, vagyis összesítésben a 20. helyet szerezte meg. A harmadik duó, a kétpárevezős Papp Gergely, Pétervári-Molnár Bendegúz futamában harmadikként, a 21. helyen fejezte be a világbajnokságot.

A para-evezősök között a kvótához legközelebb a női egypárban induló Lőrincz Krisztina állt, aki végül a 12. helyet harcolta ki. A férfi egypárban Pető Zsolt a C futam ötödik helyén (18.) ért célba.

Evezőseink legközelebb 2016. május 22. és 25. között a svájci Luzernben harcolhatnak kvótáért, ahol minden számban az első kettő hely érhet olimpiai részvételt.

 

(MOB, fotó: worldrowing.com)