75 nap múlva fellobban a láng Rióban

75 nap múlva fellobban a láng Rióban

75 nap múlva, augusztus 5-én a megnyitón felloban az olimpiai láng Rióban, a XXXI. Nyári Olimpiai Játékok alkalmával.

Aktualitás, hogy delegáció-regisztrációs megbeszélést tartott a Rio 2016 szervező bizottsága Madridban az európai olimpiai bizottságokkal. A Magyar Olimpiai Bizottságot Fábián László sportigazgató, riói csapatvezető és dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója képviselte.

"Szállás, ellátás, utazás, biztonság, egészségügy - úgy gondolom, a kérdések java részében megnyugtató válaszokat kaptunk, de még maradtak tisztázatlan dolgok, amikkel kapcsolatban folyamatos kapcsolatban vagyunk a szervezőkkel."

Fábián László elmondta, hogy megfelelő ütemben haladnak a MOB előkészületei a riói ötkarikás játékokra. Az olimpiára utazó delegációk végleges regisztrációját a játékok előtt teszik meg, már Rióban.

Rióba a MOB számításai szerint közel 145 magyar sportoló utazhat. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a közelmúltban hangsúlyozta: biztos volt benne, hogy idén jelentősen gyarapodni fog a kvótások száma, a sportolók elmúlt években végzett kemény munkája most érett be, és reálisnak tűnik a 140 fölötti riói létszám.

(MOB)