Az olimpiai kvótás Berecz Zsombor ezüstérmes az Európa-bajnokságon

Az olimpiai kvótás Berecz Zsombor ezüstérmes az Európa-bajnokságon

Újabb sikert könyvelhetnek el az olimpiára készülő sportolóink. A már riói kvótás Berecz Zsombor vitorlázó ezüstérmet nyert a barcelonai Finndingi Európa-bajnokságon.

 Berecz a hatodik versenynapon, az utolsó futamban legjobb eredményeit megismételve a negyedik helyen ért célba a 90 hajós mezőnyben, ezzel összetettben a harmadik helyen állt, és a végső sikerre is volt matematikai esélye.

A legjobb tíz versenyző részvételével indított éremfutamban az MVM SE 29 éves versenyzője másodikként végzett, így összesítésben a holland Pieter Jan Postma mögött zárt, vagyis ezüstérmes lett. Berecz a megrendezett 7+1 futamból négyszer szerezte meg a negyedik pozíciót.

Legutóbb 45 évvel ezelőtt nyert érmet magyar vitorlázó a Finndingi Európa-bajnokságon, akkor Fináczy György harmadik lett. Az ő nevéhez fűződik a legjobb magyar olimpiai teljesítmény is, a 8. helyet szerezte meg az 1972-es müncheni olimpián.

"Remekült sikerült az olimpia előtti legfontosabb versenyem. Még indulok a világbajnokságon, de a legfontosabb versenyem az olimpia lesz. Ott kell a legjobbat teljesítenem" - nyílatkozta a magyar finndingis az M4 csatornáján.

Berecz Zsombor idei felkészülési versenyei közül az Eb volt az első, majd indul az olaszországi világbajnokságon is az augusztusi, riói olimpia előtt.

(MOB-MTI, fotó: 2016.finneuropeans.org)