Babos Tímea is ott lesz rióban!

Babos Tímea is ott lesz rióban!

Tovább bővült a riói Magyar Csapat: Babos Tímea egyetlen magyar teniszezőként megváltotta jegyét az olimpiára világranglistás helyezése alapján.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) hétfőn zárta le az olimpiai kvalifikációt, egyéniben az első 56 szerzett kvótát, de egy nemzetből legfeljebb négyen indulhatnak. A feltételek között szerepelt az is, hogy három Fed-kupa-részvétel kötelező volt a játékosoknak 2013 és 2016 között.

Az ITF és a női tornákat szervező WTA egyelőre nem tette közzé hivatalosan a riói résztvevők névsorát, ám Babos Tímea 45. helyezése a legfrissebb világranglistán biztos olimpiai részvételt jelent számára. Párosban is közel állt a kvóta megszerzéséhez a soproni teniszező (13. a világranglistán), azonban végül lemaradt róla, mivel a legjobb tízbe kellett volna kerülnie.

"Az olimpia előtt még 6-7 versenyen elindulok, aztán Rióban szeretnék a lehető legjobban szerepelni, de most még korai erről beszélni. Wimbledon után lesz néhány hét szünet az olimpia előtt, majd Rio után következik szinte egyből a nagyon fontos montreali verseny és a US Open. Olyan tekintetben más felkészülést igényel az olimpia, hogy hosszabb távra kell kitolni a csúcsteljesítményt, bár ez ritkább a teniszben, de így, hogy sorba jönnek a fontos tornák, az lesz a legfontosabb, hogy mentálisan készen legyek" - mondta korábban a mob.hu-nak Babos Tímea.

A négy évvel ezelőtti londoni olimpián Babos a második fordulóban, a legjobb 32 között búcsúzott - az Australian Open idei győztese, a német Angelique Kerber két szettben (6:1, 6:1) győzte le.

(MOB)