Bemutatták a riói kabalafigurákat

Bemutatták a riói kabalafigurákat

Vasárnap bemutatták a 2016-os riói olimpia két ? egyelőre név nélküli ? kabalafiguráját; az egyikük macskára, a másikuk pedig egy falevél-frizurás állatkára hasonlít.

A kabalákat Brazília állat- és növényvilága inspirálta, de a popkultúra és az animációs filmek, videojátékok több jegyét is magukon viselik.

?A riói kabalafigurák a kultúránk, a népünk sokféleségét jelképezik. Örömöt árasztanak magukból. Mindketten mágikus teremtmények, megszólítják a fiatalokat, akikkel minél közelebbi kapcsolatba akarunk kerülni? ? nyilatkozta Beth Lula, a játékok márkaigazgatója.

?A kabalák a játékok egyik legfontosabb szimbólumai egy olimpiának, mert érzelmi kapcsolatuk van az emberekkel, különösen a gyerekekkel; hiteles nagykövetei az eseménynek.?

Nevük egyelőre nincs, szavazás dönt róla. A szervezők három lehetőséget kínálnak fel: Oba és Eba, Tiba Tuque és Esquindim valamint Vinicius és Tom. A voksolás végeredményét december 14-én hirdetik ki.

A kabalákat egy Sao Paulo központú animációs cég, a Birdo Producoes tervezte meg, amely számos nemzetközi díjat besöpört korábban.