Bemutatták a riói piktogramokat

Bemutatták a riói piktogramokat

Rióban, november 7-én hozták nyilvánosságra az 2016. évi nyári játékok hivatalos piktogramjait, amelyek a 28 sport 41 olimpiai és a 23 paralimpiai sportágát ábrázolják.

A képek megfestése 16 hónapja kezdődött, a hivatalos sportágak áttanulmányozásával, melyet a tervezők első ecsetvonásai követtek. Ezeket később számítógép segítségével rekonstruáltak úgy, hogy az kövesse a betűk körvonalát.

A sportolók teste, valamint a sporteszközök a karakterekből, vagy azok részeiből lettek megfestve, különböző vastaságokkal, ami így kiemeli azok mélységét. A képek kavics alakúak, amelyek úgy vannak elforgatva, hogy a sportolók egyes mozdulatait szimbolizálják.

?A piktorgarmok egészen a játékok kezdetéig kommunikációs platformként szolgálnak, majd az olimpia során végig láthatóak lesznek a jegyeken, a tv közvetítések során és a helyszíneken? ? nyilatkozta Beth Lula, a 2016-os riói olimpia márka igazgatója.

A piktogramokat elöszőr a 1948-as londoni olimpián használtak, ahol mint egy tájékoztató szolgáltak, így megkönnyítve a játékosok, edzők és a nézők tájékoztatását.

Oli Archer tervezte az 1972-es müncheni játékok képeit, amik azóta is az összes piktogram alapjait adják.

(Forrás: insidethegames.biz )