Csernoviczki Éva tovább gyarapította kvalifikációs pontjait

Csernoviczki Éva tovább gyarapította kvalifikációs pontjait

Csernoviczki Éva ezüstérmet nyert a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának bakui Grand Slam-versenyén. Hétvégén Azerbajdzsán fővárosában az esztendő második judós Grand Slam-viadalát rendezik.

Az olimpiai és vb-bronzérmes, Európa-bajnok magyar dzsúdós izraeli, kubai és francia ellenfélen keresztül jutott el a 48 kilogrammos súlycsoport döntőjéig, ahol - a verseny honlapja szerint - ipponvereséget szenvedett a spanyol Julia Figueroától.    

A bakui Európa Játékokon 2015-ben bronzérmes Csernoviczki eddig is olimpiai kvótát érő helyen állt, s újabb sikerével megerősítette élcsoportos pozícióját. Az azeri viadal előtt Csernoviczki a világranglistán 7., az olimpiai kvalifikációs rangsorban a 9. pozíciót foglalta el.  

A bakui tornán tíz magyar indulóért szoríthatunk, a viadalra hetvenhat ország 449 judósa adta le a nevezését ? számol be róla a judoinfo.hu.

A versenyzőink mellett van még magyar érdekeltsége a bakui Grand Slamnek: a Nemzetközi Judo Szövetség ismét jelölte Havasiné Fridrich Annamáriát a bírói keretbe. A magyar bíró várhatóan a riói olimpián is tatamira lép, igaz, nem judogiban.

A kvalifikációs sorozatból még két verseny van hátra: május 13-15., Almaty (Grand Prix), május 25-29. és Guadalajara (Masters, a világranglista legjobb 16 helyezettje vehet részt rajta).

A Rióban tatamira lépő 386 cselgáncsozóból 352 a nemzetközi szövetség június 10-i világranglistájáról kerül az olimpiai mezőnybe.

(MOB-MTI-judoinfo.hu, fotó: MOB/Szalmás Péter)