Csömöri pontgyűjtés rióra - Benkó nyert, Parti második, a bakui résztvevő Juhász harmadik

Csömöri pontgyűjtés rióra - Benkó nyert, Parti második, a bakui résztvevő Juhász harmadik

Magyar hegyikerekesek is dobógóra állhattak a Csömöri Bringafesztivál keretében megrendezett UCI C1 ? besorolású mountain bike olimpiai-krossz kupafutamon. A nemzetközi besorolásnak köszönhetően nagy mennyiségű, az olimpiai kvalifikációhoz szükséges UCI-világranglistapont várt gazdára, ennek megfelelően népes nemzetközi mezőny gyűlt össze, ami a győztes Benkó Barbara valamint a második Parti András és a harmadik Juhász Zsolt helyezésének értékét tovább növeli.

"Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, mert a sérülés után sikerült már nyerni egy C1-es versenyt, most egy ezüstérem jutott" - mondta a Waberer's Areus MTB Team londoni olimpikonja, Parti András. Klubtársa, a bakui Európa Játékok 17. helyezett hegyikerekese harmadikként zárt a magyarországi viadalon, így ketten együtt jelentős számú pontot gyűjtöttek a sportág szempontjából hosszan tartó - kétéves - riói úton.

A női győztes, a Focus XC Team szintén olimpikon kerekese, Benkó Barbara, győzelme ellenére nem túl optimistán nyilatkozott a hazai szövetség honlapjának. "Nagyon jól jött ez a hatvan pont, mert C1-es eredményre szükségem van, viszont itt maradtak ?elajándékozott? pontok, nem is kevés... Talán ketten-hárman álltunk magyar lányok rajthoz, hol vannak a többiek? Annyi elajándékozott pont maradt itt a nemzet szempontjából, hogy nem tudom mi lesz... Rajtam kívül igazából senki nincs a válogatottban aki kvótát fut, ennek így nagyon nem lesz jó vége. Valakinek kellene lépni ezügyben, mert kvótánk így biztosan nem lesz, még akkor sem, ha világbajnok leszek, amire nincs sok esélyem, de még akkor sem lenne meg így az olimpiai kvalifikáció."

(MOB-bringasport.hu, fotó: Vanik Zoltán)