Hosszú Katinka világkupa-győztes, több a szintes magyar eredmény Dubaiban

Hosszú Katinka világkupa-győztes, több a szintes magyar eredmény Dubaiban

Szombaton Dubaiban az utolsó versenynappal befejeződött a 2015-ös világkupa-sorozata. Az utolsó állomáson Hosszú Katinka két számban is javított eddigi legjobb olimpiai A szintes idején. 100 méter gyorson 53.79-es, míg 200 gyorson 1:55.4-es idővel ért a célba.

Rajta kívül Jakabos Zsuzsanna is jobb időt úszott eddigi legjobb olimpiai szintjénél a 200 méteres pillangó versenyszámban (2:07.77). A férfiaknál mint már megírtuk, Kis Gergő ért el 400 méter gyorson (3:49.43) A szintes eredményt.

Hosszú Katinka egymás után negyedszer nyerte meg a hölgyek összetett versenyét és a 100 ezer dolláros fődíjat. Jakabos Zsuzsanna a számítások szerint megőrizte harmadik helyét, így ő 30 ezer dollárral gazdagodik, Verrasztó Dávidot viszont a legvégén szorította le a dobogóról az ausztrál hátúszófenomént, Mitch Larkint.

Az országok összevetésében a magyaroké a második legtöbb arany (44) az ausztrálok (47) mögött, az érmek tekintetében pedig a negyedikek vagyunk a listán, 98 dobogós helyezéssel.

Úszóink ezzel befejezték nagymedencés idei szereplésüket. Következik november 12. és 14. között Százhalombattán a rövidpályás országos úszóbajnokság. Ez a verseny egyben válogató a december 2. és 6. közötti Nnetanya-i kontinens-bajnokságra.

 

(MOB, fotó: fina.org)