Lovas Petra is indulhat a riói olimpián

Lovas Petra is indulhat a riói olimpián

A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) döntése értelmében Lovas Petra is indulhat a riói olimpián. Lovas mellett Póta Georgina és Pattantyús Ádám ütheti a kaucsuklabdát idén az ötkarikás játékokon.

Az ITTF még május 21-én osztott ki 7, még szabad kvótát a riói olimpiára. A nemzeti szövetségek közül az indulási szándékot egyedül az ukránok nem erősítették meg. Az így felszabadult helyre Lovas Petra kapott lehetőséget az indulásra a női egyéni versenyszámban.

A női egyéni mezőny 86 indulójának péntek éjfélig kellett visszaigazolnia részvételét az olimpiára. Ezt estig egyedül az ukránok nem tették meg. Ezért a nemzetközi szövetség (ITTF) úgy döntött, hogy a hivatalos indok szerint sérülés miatt nem induló ukrán Margarita Peszocka helyett Lovas Petrának biztosít lehetőséget a szereplésre - tájékoztatta az MTI-t Téglás Péter, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya.

Téglás emlékeztetett, hogy a világranglistán 90. helyezett Lovas - aki szombaton ünnepli 36. születésnapját - fél évvel ezelőtt tért vissza a válogatottba, hogy megpróbáljon kvótát szerezni, de eddig úgy tűnt, rendkívül balszerencsésen lemarad róla. A tapasztalt játékosnak ez lesz a második olimpiája, ugyanis 2008-ban Pekingben is asztalhoz állhatott. A szövetségi kapitány örömét fejezte ki, hogy a magyar női asztaliteniszezők egyéniben maximális létszámmal, két fővel vehetnek részt az ötkarikás játékokon.

Lovas kvótájával háromra nőtt a Rióban induló magyar asztaliteniszezők száma, Póta Georginának és Pattantyús Ádámnak ugyanis már korábban biztossá vált a részvétele.

(MOB - MTI, fotó: mob archivum)