Női ökölvívóink lemaradtak az olimpiáról

Női ökölvívóink lemaradtak az olimpiáról

Az asztanai női ökölvívó-világbajnokság egyben olimpiai kvalifikációs verseny is, az elődöntőbe jutók szerzik meg a riói részvétel jogát. A három magyar öklöző, Ancsin Katalin (51 kg), Takács Timea (60 kg) és Szatmári Petra (75 kg) hamar búcsúzott a küzdelmektől,  így nem lesz magyar női ökölvívó a riói olimpián. (A fotón Ancsin és Takács)

Ancsin az első mérkőzésén még győztesen hagyta el a szorítót, de ezután az olaszok kétszeres vb-ezüstérmese, háromszoros Európa-bajnoka, Marzia Davidevel következett, aki egyhangú pontozással győzte le a magyar lányt.

Takács Tímea már az első összecsapásán búcsúzni kényszerült. A harmadik magyar Szatmári az első fordulóban erőnyerő volt, de utána a hetedik kiemelt francia Erika Guerrier túl nagy falat volt a számára. Ezután is volt reménye, hogy az európai kvalifikáción döntős Anna Laurell kikaparja számára a kvótát, ha eljut az elődöntőbe. De a svédet a nyolcaddöntőben egy kínai legyőzte. Így biztossá vált, hogy női öklözőnk nem lesz ott a riói olimpián.

A férfiaknál eddig csak Harcsa Zoltán (75 kg) rendelkezik olimpiai kvótával. A többiek számára az utolsó lehetőség a június 7-19 közötti bakui világkvalifikációs torna lesz, ahol a 49 kg-ban 2, a 91 és +91 kg-ban 1-1, a további hét súlycsoportban 5-5 öklöző szerezheti meg az olimpiai indulás jogát.

(MOB, fotó: boxing.hu)