Olimpiai szintet ugrott Szabó Barbara

Olimpiai szintet ugrott Szabó Barbara

194 centiméteres magasságon elért eredményével teljesítette az olimpiai szintet Szabó Barbara magasugró. Az UTE 25 esztendős sportolója a 9. magyar atléta, aki eleget tett a riói szerepléshez szükséges elvárásnak.

A versenyző Budapesten olimpiai szintet érő egyéni csúcsot ért el az UTE versenyén. A rendező szakosztály atlétája 180 cm-en kezdett és az utána következő magasságokat, a rangos eredményt is, elsőre érte el - tájékoztatott a hazai szövetség honlapja.

A versenyt ideáis körülmények között rendezték, zavaró körülmények - szél, csapadék nélkül.

A nemzetközi szövetség által is jóváhagyott olimpiai szint női magasugrásban éppen 194 cm, így az UTE hivatalos, bejelentett versenyén elért eredménnyel Szabó Barbara teljesítette a riói szerepléshez szükséges követelményt.

Szabó a tavaszi prágai fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon 8. lett, a döntőbe 191 centivel jutott akkor be, mostani eredménye egyben egyéni csúcsot is jelent számára.

A riói olimpiai szintes atléták: Srp Miklós (50 km gyaloglás), Madarász Viktória (20 km gyaloglás), Helebrand Máté (20 km gyaloglás), Papp Krisztina (maraton), Márton Anita (súlylökés), Pars Krisztián (kalapácsvetés), Kővágó Zoltán (diszkoszvetés), Krizsán Xénia (hétpróba) és Szabó Barbara (magasugrás).

Az atlétikai számok egy részében január 1-je óta lehet olimpiai szintet teljesíteni a kijelölt versenyeken, többségében viszont május 1-jén kezdődött a kvalifikációs időszak.

 

 (MOB/VF, fotó: MTI/AP/Petr David Josek)