Riói érmek a fenntarthatóság jegyében

Riói érmek a fenntarthatóság jegyében

Elektronikai hulladékot is felhasználva készíti el a 2016-os riói olimpia érmeit a Brazil Pénzverde. A játékok szervezőbizottsága ezzel is a fenntartható fejlődés fontosságára hívja fel a figyelmet.

 Az olimpiára összesen 4924 érmet vernek, és Carlos Nuzman, a szervezőbizottság elnöke a játékok honlapján hangsúlyozta, mint minden területen, ezen is a tökéletességre törekszenek.

?Az érmek nagyon fontos szimbólumai a játékoknak, és nagyon örülünk annak, hogy a Brazil Pénzverde partnerünk a brazil sportnak ebben a különleges pillanatában.?

A pénzverde elnöke, Francisco Franco reméli, minél több hazai sportoló állhat majd fel a dobogóra a multisporteseményen 2016 nyarán.

?Az olimpia és a paralimpia Rio de Janeiróban különleges esemény, mi sem akartunk kimaradni belőle. Bízunk benne, hogy az érmek közül minél többet brazil sportoló nyer majd.?

?A pénzverde 320 éves fennállása során mindig is az innovációra törekedett, és szeretnénk, ha ezt az olimpián érmet szerző fiatalok is megtapasztalnák.?

A következő lépés az lesz, hogy kidolgozzák az érmek arculatát ? azért szintén a Brazil Pénzverde szakemberei fognak felelni.

A pénzverde nem először vállal hasonló feladatot, a 2011-es Katonai Világjátékok és a 2007-es Pánamerikai Játékok alkalmával ugyancsak őket érte a megtisztelő felkérés.