Sastin Marianna és Németh Zsanett is kibirkózta a kvótát

Sastin Marianna és Németh Zsanett is kibirkózta a kvótát

Szombaton a nőkön volt a sor az ulánbátori olimpiai kvalifikációs birkózó viadalon. A hat súlycsoportból négyben voltak érdekeltek a magyarok. Az olimpiai kvóta megszerzésének második lehetőségével sikerrel élt Sastin Marianna és Németh Zsanett, akik győztesen hagyták el a küzdőteret az elődöntőben, ezzel olimpiai kvótát szereztek a nemzetnek. Jelen állás szerint 7 birkózónk lehet ott Rióban, annyi, mint Londonban volt...

Sastin a selejtezőben technikai tussal verte ausztrál ellenfelét, majd a negyeddöntőben is biztosan győzte le svéd riválisát. Az elődöntőben a francia Koumba Larroque ellen mérkőzött, s nagy csatában végül 3?1-re hozta a mérkőzést, ezzel a magyar birkózósport első női riói kvótáját szerezte meg.

Röviddel ezután a 75 kilogrammos Németh Zsanetten volt a sor, hogy a német Anna Carmen Schell elleni találkozón hasonló sikert érjen el. A magyar birkózónő élt is a lehetőséggel. A mérkőzés második felében akciót végrehajtva 4?2-re megnyerte a találkozót, és szerezte a nap második magyar olimpiai kvótáját.

 Jó esélye volt a kvótára az 53 kilogrammos Galambos Ramónának, aki két megnyert mérkőzés után a negyeddöntőben vezetett a görög kétszeres Eb-ezüstérmes Maria Prevolarak elleni találkozón, ám ekkor megsérült a keze és kénytelen volt feladni a küzdelmet.

Az 58 kilogrammos Barka Emese egy később szerzett ponttal múlta felül az amerikai Kelsey Rene Campbellt a selejtező találkozón. A nyolcaddöntőben vezetett norvég ellenfelével szemben, amikor az harminc másodperccel a vége előtt eldobta, majd betusolta Emesét. Így a magyar világbajnoki bronzérmes kiesett a további küzdelmekből.

Vasárnap a szabadfogásúakon a sor, hogy a már megszerzett négy kötött-, egy szabadfogású és két női kvótát tovább növeljék.

 

(MOB)